JADŁOSPIS - UL. PISARKA - OD 14.10. DO 25.10.2019r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

14.10.

Pn.

Chleb kiełki z masłem, szynka drobiowa miodowa, pomidor, roszpunka,  herbata (1,7)

 jabłko

Ogórkowa z ziemniakami  (7,9)

Naleśniki z nadzieniem z twarożku i pomarańczy, kompot wieloowoc  (1,3,7)

Chleb graham z masłem,  miodem lipowym, mleko marchew w słupkach  (1,7)

15.10.

Wt.

Chleb 7ziaren  z masłem, serem salami  wędzonym, rzodkiewka szczypior, kawa

 kalarepka, orzechy wł (1,7,8).

 

Dyniowa  z kluseczk (1,3,7,9)

Medaliony indycze w sosie aksamit  ziemniaki, sałatka z pomidora i ogórka kisz, lemoniada cytr ynowa (1,7)

Deser bananowy z musem truskawkowym i plamką jogurtu, chrupki kukurydziane  (7)

16.10.

Śr.

Chleb wiejski z masłem, szynka Okopcona, papryka czerw, rukola, ceb ziel, kawa  (1,7)

 

Mleko smakowe , śliwki

soczewicowa na wywarze mięsnym z ziemniakami  (9)

makaron łazankowy z białą kapustą i mięsem, kompot porz czerwona (1,7)

Chleb foremka z masłem, pasta z makreli wędzonej i jajka, ceb zielona, sałata , herbata z cytr  (1,3,4,7)

 

17.10.

Czw.

Płatki  jęczmienne na mleku,

chleb foremka z masłem,

 talerz z warzywami  (1,7,8)

miesz owoc susz, marchew

 

kalafiorowa z lanym ciast  (1,3,7,9)

nugettsy drob w maślance i otręb, ziemniaki, marchew duszona z grosz ziel, woda z miodem (1,7)

gruszki z miodem i cynamon pieczone w piecu, wafelek ryżowy, jogurt naturalny  (1,7)

 

18.10.

Pt.

Chleb żytni z masłem, tuńczyk kawałki w oleju, sałata zielona, papryka żółta, herbata  (1,4,7)

Chipsy ananasowe

Krem brokułowy z ziemniak  (7,9)

Kasza jaglana na mleku  z twarogiem i sosem truskawkowym Kompot agrestowy (1,7)

Placek ucierany ze śliwkami własnego wypieku, herbata owocowa  (1,3,7)

 

21.10.

Pn.

Płatki  ryżowe na mleku,

chleb foremka z masłem,

 talerz z warzywami (1,7)

 winogrono

Szpinakowa z ziemniakami  (7,9)

Spaghetti z mięsem i sos warzywno – papryk z marscapone  (7). Kompot śliwkowy.

Chałka drożdżowa z masłem, kakao

Jabłko w plasterkach (7)

22.10.

Wt.

Chleb wiejski z masłem, konfitura morelowa własnego wyrobu, mleko  (1,7)

Melon żółty 

Kukurydziana z gr ptysiow (1,7,9)

Romby ziemniacz-twarogowe, sur selerowa z jogurtem, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

Parowka z szynki na gorąco, chleb foremka, herbata

Pomidorek coctajlowy (1,7)

23.10.

Śr.

Chleb kiełki z masłem, pomidor, serek mazzarella, szczypior, roszpunka, kawa

  (1,7)  pomarańcza

Wiosenna z koperk i makar (1,7,9)

Fasolka po bretońsku z mięsem, ziemniaki, kompot truskaw   (1,7)

Budyń jajeczny własnego wyrobu z malinkami, ciastko amoniaczek  (1,3,7)

24.10.

Czw.

Chleb żytni z masłem, szynka konserwowa, szczypior, kiełki, herbata z cytr  (1,7)

kiwi

Krem porowy z ziemniak (7,9)

Kluski leniwe serowe z masłem, sur z marchwi, brzoskwini i pomarań woda z miodem i cynam (1,3,7)

Chleb foremka z masłem, nutelką daktylową własnego wyrobu, mleko (1,7)

 

25.10.

Pt.

Płatki  zbożowe na mleku,

chleb foremka z masłem,

 talerz z warzywami  (1,7)

soczek owocowy 100%

 

Pomidorowa z kluseczkami  (1,7,9)

Ryba miruna w otręb.  z pieca, kasza bulgur, buraczki ćw z jabłkiem i chrzan , lemoniada z pomarańczy (1,3,4,7)

Pieczywo chrupkie z pastą – twaróg z ser marscap, orzech nerkow, rodzynki, miód lip, śmietana, herbata z owoców sadu (1,7,8)

 

 

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014 r. (załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce). Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony  dostęp do wody pitnej.

 

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki