{AF}

Jadłospis od 17.01. do 21.01.19r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

17.01.

pn.

„Pychotka nie tylko dla kotka”

płatki zbożowe  na mleku

„Z zamkowej piekarni”

chleb foremka z masłem

„Z ogródka zajączka szaraka”

talerz z warzywami

„Korale babci Stasi”

pomidorek koktajlowy   (1,7)

„Złota pychota”

rosół z indyka z makaronem (1,7,9)

„Przysmak Marshalla”

mięso podduszone, bukiet warzyw z plasterkami ziemniaków

„Bajeczny napój”

 lemoniada cytrynowa (7)

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

pieczywo chrupkie z pastą z twarogu z miodem lipowym, orzech nerkowca, rodzynkami i śmietaną,

„Herbatka z owocami lasu”

herbata owocowa (1,7,8)

18.01.

wt

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

chleb żytni z masłem, szynka

„Z ogródka zajączka szaraka”

papryka żółta, sałata

„Herbatka z witaminką”

herbata z cytryną

„Skarb Alvina i wiewiórek”

mieszanka susz. marchew  (1,7 )

„Góra lodowa w buraczkowym oceanie”

barszcz czerwony z ziemniakami (7,9)

„Jabłuszkowy sen”

kasza jaglana na mleku waniliowym z jabłkami smażonymi

„Owocowe orzeźwienie”

 kompot śliwkowy (9)

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

chleb foremka z masłem, pastą z jaj

„Z ogródka zajączka szaraka”

kiełki warzyw, cebulka ziel.

„Nektar Herkulesa”

kawa (1,3,7)

19.01.

śr.

„Pychotka nie tylko dla kotka”

płatki ryżowe  na mleku,

„Z zamkowej piekarni”

chleb foremka z masłem

„Z ogródka zajączka szaraka”

talerz z warzywami

„Przysmak Murzynka Bambo”

mandarynka (1,7)

„Zapach wiosny”

zupa wiosenna z lanym ciastem (1,7,9)

„Przysmak szlachecki”

pieczeń rzymska, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej i ogórka zielonego

„Owocowe orzeźwienie”

 kompot czerwona pożeczka (1,3,7 )

„Kolorowe klocki”

galaretka wiśniowo-truskawkowa z plamką jogurtu

„Chrupnisie”

chrupki kukurydziane (1,7)

20.01.

czw.

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

chleb mieszany z masłem, polędwica drobiowa

„Z ogródka zajączka szaraka”

pomidor, rukola, cebulka zielona

„Herbatka z witaminką”

herbata z cytryną

„Z zaczarowanego sadu”

winogrono( 1,7)

„Zupka kropeczkowa”

krupnik na wywarze mięsnym   (1,7,9)

„Uszy kłapouchego”

placki ziemniaczano-marchewkowe z twarożkiem i szczypiorkiem

„Owocowe orzeźwienie”

 kompot truskawkowy (1,7 )

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

chleb graham z masłem,

miodem lipowym

„Koteczkowe mniam”

mleko

„Z ogródka zajączka szaraka”

kalarepa ( 1,7,8 )

21.01.

pt

„Pychotka nie tylko dla kotka”

płatki owsiane  na mleku,

„Z zamkowej piekarni”

chleb foremka z masłem,

„Z ogródka zajączka szaraka”

talerz z warzywami

„Gang witaminek”

chripsy

„Z zaczarowanego sadu”

jabłko (1,7)

„Zupa Fiony”

szpinakowa z ziemniakami (7,9)

„Przekąska pirata”

fushli pełnoziarniste z warzywami, kukurydzą i tuńczykiem

„Owocowe orzeźwienie”

kompot mieszany (1,4,7,9)

„Kanapeczki dla misia i laleczki”

chleb wiejski z masłem,

twarożek z avocado

„Z ogródka zajączka szaraka”

papryka żółta, sałata zielona

„Nektar Herkulesa”

kawa  (1,7)

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

Jadłospis od 17.01 do 24.01.2022 r, ul. Tańskiego

 

 

 

 

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Pn.

17.01

I

Płatki owsiane na mleku, wek z masłem,

pestki dyni, marchewka talarki

(1,3,7)

Kapuśniak z kiełbasą

(1,3,7,9)

Racuchy z jabłkami na bazie kefiry

Kompot owocowy

( 1,3,7)

Stół szwedzki:

Chleb wiejski z masłem, wędlina, pomidor, sałata zielona, rzodkiewka, cebulka zielona,

Herbata z cytryną

II

Warzywo: Kalarepa

 

Wt.

18.01

I

Bułeczka z masłem, serem żółtym, papryka kolorowa, Mleko

(1,7)

Barszcz czerwony z ziemniakami

(1,7,9)

Bitki z kaszą kuskus,

 Surówka z  kapusty pekińskiej

Kompot wieloowocowy

(1,7,11)

 

Gruszka pieczona z miodem i cynamonem, Chrupki kukurydziane

(1)

II

Owoc: Kiwi

 

Śr.

19.01

I

Pieczywo z masłem białym serem, miodem, śliwki suszone, orzechy

Kakao na mleku

(1,7)

 

Brokułowa z grzankami

(1,7,9)

Ryba w cieście z ziemniakami,

Surówka z zielonej sałaty z jajkiem i rzodkiewka

(1,3,4,9)

Kompot owocowy

( 1,3,4,9)

Graham z masłem, szynka okopcona, cebulka zielona, ogórek zielony

Herbata z cytryną

(1,3,7)

II

Owoc: Pomarańcze

 

Czw.

20.01

I

Płatki jęczmienne na mleku, wek z masłem, talerz świeżych warzyw

(1,3,7)

Zupa jarzynowa z ryżem.

(9)

Spagetti z sosem bolońskim, papryka

Kompot owocowy

(1,7,9)

Babka piaskowa,

Plasterki jabłek

Herbata owocowa

(1,3,7)

II

Warzywo: Rzodkiewka

 

 

Pt.

21.01

 

I

Chleb foremka z masłem, pasztet, ogórek kiszony, cebulka zielona

Kawa zbożowa na mleku

(1,3,7)

Zupa z drobnej fasolki z makaronem muszelki

(7,9)

Romby serowe

Surówka marchew-brzoskwinia

Kompot owocowy

( 1,3,7)

 

Deser bananowy z musem

malinowo-jogurtowym, podpłomyki

(1,7)

Owoc: Winogrono