Jadłospis od 14.07. do 20.07.2020r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

13.07

Pn.

 

 

 

 

 

14.07.

Wt.

Chleb graham z masłem, miodem,

mleko  (1,7)   marchewka, słonecznik

Krem cebulowy z ziemniakami (7,9)

 

Racuszki orkiszowo-serowe z i polewą truskawkową

 

Kompot śliwkowy (1,3,7)

Chleb wiejski z masłem, szynką, pomidorem, rukola, herbata z cytryną  (1,7)

 

15.07.

Śr

Płatki jęczmienne na mleku, chleb foremka z masłem, talerz z warzywami (1,7) winogrono

Zupa pomidorowa z kaszą kuskus (1,3,7,9)

 

Nugetssy drobiowe na maślance i otrębach , ziemniaki, mizeria ze śmietaną,

 

kompot wiśniowy (1,3,7 )

 

Kisiel owocowy własnego wyrobu z plamką jogurtu, wafelki ryżowe (1,7)

   16.07.

Czw.

Chleb z masłem, szynką miodową, papryka czerwona, rukola, szczypior,

herbata z cytryną (1,7)

Pomidorki coctailowe

Szpinakowa z ziemniakami

(7,9)

 

Naleśniki z serem i musem malinowym

 

Kompot agrestowy ( 1,3,7 )

 

Chleb z masłem, pasta z jajek, rzodkiewka szczypiorek,   

 kawa  ( 1,7 )

 

 

 17.07.

Pt.

Płatki ryżowe na mleku, chleb foremka z masłem, talerz świeżych warzyw (1,7)

arbuz

Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym ( 7,9)

 

Fushli z tuńczykiem i jarzynami duszonymi na maśle

 

Kompot malinowy (1,3,4,7,9)

 

Jagodowa maślanka własnej roboty, chałka z masłem (1,3,7)

20.07.

Pn.

 

Chleb wiejski z masłem, filet z makreli w pomidorach, rzodkiewka, cebulka zielona

kawa  (1,7)

                                               

Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami, (7,9)

 

Pierogi ruskie, surówka banan, marchew i jabłko ze śmietaną,

 

kompot wieloowocowy(1,3,7)

 

Chleb foremka z masłem, kiełbasa krakowska, rukola, papryka żółta,

herbata z cytryną (1,7)

  

 

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r (załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce). Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony  dostęp do wody pitnej.

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki