Jadłospis od 21.09. do 02.10.20r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

21.09.

pn.

Chleb wiejski z masłem, makrela w pomidorach, szczypior, rzodkiewka, sałata zielona, kawa

śliwki (1,4,7 )

Krem porowy z ziemniakami ( 7,9 )

Kasza jaglana na mleku z twarog i musem truskawkowym, kompot agrestowy (7)

Chleb foremka z masłem, szynka okopcona, pomidor, roszpunka, herbata z cytryną (1,7)

22.09.

wt

Płatki ryżowe na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

Cripsy truskawkowe, dynia pestki (1,7)

 

Zupa ze świeżych pomidorów z makaronem (1,7,9)

Pieczeń schabowa, ziemniaki, sał. Z pomidorów i ogórków kiszonych, kompot wieloowocowy (1,7 )

Ciasto marchewkowe własnego wypieku, napój z maślanki, bananów i mango (1,3,7 )

 

23.09.

śr.

Chleb graham z masłem, powidło jabłkowe własnej roboty , mleko (1,7)

winogrono

 

Barszcz czerw z ziemniakami ( 7,9 )

Kotlety jajeczne w otrębach, sur z selera ze śmietaną, kompot śliwkowy (1,3,7,9 )

Pizza z wędliną i serem żółtym własnej roboty, papryka żółta, rukola, herbata z cytryną ( 1,7 )

 

 

24.09.

czw.

Płatki zbożowe na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

Ogórek zielony, słonecznik (1,7)

 

Krem dyniowy z kluseczk (1,3,7,9 )

Pieczeń rzymska w otrębach, ziemniaki, sur z kapusty włoskiej z gruszką i śmietaną, kompot z porz czerwonej (3,7)

Jabłuszko upieczone z miodem i cynamonem, precelek

Jogurt pitny (7)

25.09.

pt

 

Chleb żytni z masłem, pasztet drobiowy pieczony, papryka czerwona, sałata, kawa (1,7)

Pomidorek coctajlowy

 

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (7,9)

Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i konfiturą jabłkową kompot truskawkowy (1,7)

Chleb 7ziaren z masłem, pasta z tuńczyka, jajek, ogórka kiszon i jogurtu, cebulka zielona, herbata z cytryną

(1,4,7)

28.09.

pn.

Płatki jaglane na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

Kalarepka do chrup, orzechy (1,7,8)

 

Zupa ziemniaczana z lubczyk (3,9 )

Filet z indyka w sosie pomidorow, ryż, sur z kapusty kiszonej, kompot mieszany (7,9 )

Deser bananowy z musem jogurtowo-malinowym, pałki kukurydziane ( 1,7 )

29.09.

wt.

Barszcz biały z kiełbasą wiejską, jajkiem, koperkiem, chleb pytlowy soczek multiwitam 100% (1,3,7)

 

Kukurydziana z zacierką (1,3,7,9)

Romby ziemniaczano- twarogowe z pieca, sur z kalarepki ze śmietaną, kompot malinowy ( 1,3,7)

Chleb 7ziaren z masłem, pomidor malinowy, roszponka, cebulka zielona, kawa (1,7)

 

 

30.09.

śr.

Chleb graham z masłem, ser żółty, papryka czerwona, sałata zielona, herbata z cytryną (1,7)

Marchew, rodzynki

Zupa z kminkiem i makaron (1,7,9)

polędwiczki w sosie cebulowym, ziemniaki, sał. z pomidora i ogórk kiszonego, kompot z porzeczki czerwonej (1,7 )

Budyń jajeczny własnego wyrobu z malinkami, wafelek ryżowy (1,3,7)

 

01.10.

czw.

Chleb wiejski z masłem, pasta z twarożku i avocado, kiełki warzywne, herbata owocowa ( 1,7 )

Crispy ananasowe, jablko

Zupa z soczewicy czerw na wywar mięsnym z ziemniakami (7,9)

Makaron łazankowy z kapustą i mięsem, kompot truskawkowy (1,7 )

Chleb żytni z masłem, szynka filet z indyka, rzodkiewka, sałata zielona, kawa (1,7)

 

 

02.10.

pt.

Makaron literki na mleku, chleb foremka z masłem, talerz z warzywami ( 1,7,8 ) pomarańcza, miesz owoc suszon

 

Szpinakowa z ziemniakami ( 7,9)

Ryba miruna w otrębach z pieca, kasza bulgur, sur z marchwi, jabłka, chrzan i śmiet, kompot agrestowy (1,4,7,9 )

Pianka mleczno-jogurtowa z owocami chrupki kukurydziane czekoladowe (1,7 )

 

 

 

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony pod jadłospisem)

 

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta.

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki