ul. Tańskiego 

Jadłospis od 03.11 do 07.11.2025

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Pn.

03.11

I

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi,

pieczywo z masłem,

 rzodkiewka, cebulka zielona

(1,3,7)

Zupa jarzynowa z makaronem

Kotlet drobiowy, ryż, sałata masłowa ze śmietaną,

Kompot owocowy

(1,7,9)

 

Sałatka warzywna, pieczywo z masłem,

 herbata z cytryną

(1,7)

II

Gruszka

 

Wt.

04.11

I

Kiełbaski cielaczki na gorąco, pieczywo, kechup, pomidorki koktajlowe,

 herbata z cytryna

(1,7)

Zupa z grochu drobnego Jaś

 z ziemniakami kiełbasą

i zieleniną

Makaron świderki z jabłkami

Kompot wieloowocowy

(1,6,7,9,11)

Chałka z kruszonką

i masłem, miodem, bakalie,

kawa zbożowa na mleku

(1,3,7,8)

II

 

Orzechy

Śr.

05.11

I

Zupa mleczna płatkami kukurydzianymi

wek z masłem,

sałata zielona

(1,3,7)

Zupa krem dyniowa

z grzankami.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza pęczak,

surówka wielowarzywna. pekińska, ogórek, pomidor,

Kompot owocowy

(1,3,4,7,9)

 Koktajl owocowy

 na jogurcie greckim,

wafelek ryżowy

z amarantusem

(1,7)

II

Papryka czerwona do chrupania

Czw.

06.11

I

Chleb wiejski z masłem, szynka krucha,

roszponka, pomidor

 Bawarka

(1,7)

Barszcz czerwony ziemniakami

Krokiety z kapustą mieszaną.

Kompot porzeczkowy

(1,3,4,7,9)

Babeczki marchewkowe własnego wypieku,

kakao na mleku

(1,3,7)

II

Pomarańcza

 

 

Pt.

07.11

 

I

Bułeczka grahamka z masłem,

Żóty ser, jajko, ogórek kiszony,

kawa zbożowa na mleku

(1,3,7)

Zupa szpinakowa

z kaszą perłową,

Ryba w cieście, ziemniaki,

surówka z czerwonej kapusty.

Kompot wiśniowy

(1,3,7,9)

Pudding z kaszy

z wisienkami, maca

herbatka owocowa

(1,7)

 

(Alergeny zaznaczone kolorem CZERWONYM)

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. 

 Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.       Zboża zawierające gluten,

2.       Skorupiaki i produkty pochodne

3.       Jaja i produkty pochodne

4.       Ryby i produkty pochodne

5.       Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.       Soja i produkty pochodne

7.       Mleko i produkty pochodne

8.       Orzechy

9.       Seler i produkty pochodne

10.    Gorczyca i produkty pochodne

11.    Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.    Dwutlenek siarki

13.    Łubin

14.    Mięczaki