Jadłospis od 19.05 do 23.05.2025 r Data Śniadanie Obiad Podwieczorek 19.05 Pn. I Płatki jaglane na mleku, chleb foremkowy z masłem, rzodkiewka, sałata (1,7) Zupa z soczewicy czerwonej z grzankami Ryż na mleku z polewą truskawkową, Kompot owocowy ( 1,3,4,9) Chleb wiejski z masłem, szynka okopcona, ogórek zielony, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7) II Banan 20.05 Wt. I Chleb pszenny z powidłem śliwkowym 100% owoców, mleko (1,3,7) Zupa brokułowa z ryżem Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka z pomidora z cebulą, Kompot wiśniowy (1,7,9) Serek waniliowy z rodzynkami, maca, (1,7) II Orzechy 21.05 Śr. I Chleb siedem ziaren z masłem, serem mozarella, kiełki warzywne, kawa zbożowa na mleku (1,7) Zupa grysikowa na mięsie z koperkiem, Łazanki z kapustą mieszaną Kompot owocowy (1,3,7,9) Paróweczki z szynki, pieczywo, ketchup, papryka czerwona, herbata z cytryną (1,7) II Pomidorki koktajlowe 22.05 Czw. I Płatki kukurydziane na mleku, wek z masłem, roszponka, pomidor (1,3,7) Zupa jarzynowa z makaronem, Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, sałata masłowa ze śmietaną, Kompot owocowy ( 1,3,7,9) Kisiel wiśniowy własnej roboty z plamką jogurtu, biszkopty (1,3,7) II Kalarepa 23.05 Pt. I Bułeczka grahamka z masłem i miodem, bakalie, kakao na mleku (1,7) Zalewajka z ziemniakami, Ryba po grecku z warzywami, ryż, ogórek kiszony Kompot wiśniowy (1,3,7,9) Pieczywo chrupki z kremem straciatella, rodzynki, herbatka owocowa (1,7) *Istnieje możliwość zmian w jadłospisie. Woda podawana jest do każdego posiłku. UWAGA! Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. (Alergeny zaznaczone kolorem CZERWONYM)
Jadłospis od 19.05. do 23.05.25r
ul. Drzewieckiego
Data
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
19.05.
pn.
Chleb wiejski z masłem, pasztet pieczony, ogórek zielony, kawa
marchewka Alergeny(1,7)
Żurek z jajkiem, kiełbasą
Ryż w polewie truskawkowej,
Herbata
Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11)
Chleb pytlowy z masłem,
Makrela w pomidorach, kiełki warzywne, herbata z cytryną
Alergeny(1,4,7)
20.05.
wt.
Płatki ryżowe na mleku,
chleb pszenny z masłem, pomidor
pestki dyni
Alergeny(1,7)
Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką
Kęski drobiowe, ziemniaki, sur z selera, jabłka i żurawiny, kompot
Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11 )
Kisiel owocowy własnego wyrobu z plamką jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane skrętki
Alergeny(1,7)
21.05.
śr.
Chleb żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, herbata z cytryną
arbuz
Alergeny(1,7 )
krem brokułowy z grzankami i zieloną pietruszką
pierogi ruskie, sur marchew z jabłkiem,
Herbata Alergeny (1,3,5,6,7,9,10,11 )
Maślanka naturalna z truskawkami, bułka czwórka
Alergeny(1,7)
22.05.
czw.
Makaron liter na mleku, weka z masłem, sałata zielona,
jabłko w plasterkach
Alergeny( 1,7 )
Zupa ziemniaczana z koperkiem,
karkówka duszona, kasza, ogórek kiszony,
kompot
Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11 )
Wafle tortowe z masą jogurtową, herbata owocowa
słonecznik
Alergeny( 1,7 )
23.05.
pt.
Chleb foremka z masłem, pasta z twarogu i rzodkiewki, herbata z cytryną
Cripsy owocowe Alergeny(1,7)
Krupnik wiosenny z zieloną pietruszką
Medaliony rybne, ziemniaki,
sur z kapusty kiszonej,
sok 100%
Alergeny(1,3,4,5,6,7,9,10,11 )
Chleb graham z masłem, powidło jabłkowe własnego wyrobu, mleko
Alergeny(1,7)
Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.
Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. Alergeny zaznaczono kolorem czerwonym.
Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )
Jadłospis od 19.05. do 23.05.25r
ul. Drzewieckiego
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
19.05. pn. |
Chleb wiejski z masłem, pasztet pieczony, ogórek zielony, kawa marchewka Alergeny(1,7) |
Żurek z jajkiem, kiełbasą Ryż w polewie truskawkowej, Herbata Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11) |
Chleb pytlowy z masłem, Makrela w pomidorach, kiełki warzywne, herbata z cytryną Alergeny(1,4,7)
|
20.05. wt. |
Płatki ryżowe na mleku, chleb pszenny z masłem, pomidor pestki dyni Alergeny(1,7) |
Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką Kęski drobiowe, ziemniaki, sur z selera, jabłka i żurawiny, kompot Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11 ) |
Kisiel owocowy własnego wyrobu z plamką jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane skrętki
Alergeny(1,7) |
21.05. śr.
|
Chleb żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, herbata z cytryną arbuz Alergeny(1,7 ) |
krem brokułowy z grzankami i zieloną pietruszką pierogi ruskie, sur marchew z jabłkiem, Herbata Alergeny (1,3,5,6,7,9,10,11 ) |
Maślanka naturalna z truskawkami, bułka czwórka
Alergeny(1,7) |
22.05. czw. |
Makaron liter na mleku, weka z masłem, sałata zielona, jabłko w plasterkach
Alergeny( 1,7 )
|
Zupa ziemniaczana z koperkiem, karkówka duszona, kasza, ogórek kiszony, kompot Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11 ) |
Wafle tortowe z masą jogurtową, herbata owocowa słonecznik
Alergeny( 1,7 )
|
23.05. pt. |
Chleb foremka z masłem, pasta z twarogu i rzodkiewki, herbata z cytryną Cripsy owocowe Alergeny(1,7) |
Krupnik wiosenny z zieloną pietruszką Medaliony rybne, ziemniaki, sur z kapusty kiszonej, sok 100% Alergeny(1,3,4,5,6,7,9,10,11 ) |
Chleb graham z masłem, powidło jabłkowe własnego wyrobu, mleko
Alergeny(1,7) |
Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.
Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. Alergeny zaznaczono kolorem czerwonym.
Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )