ul. Tańskiego Jadłospis od 03.11 do 07.11.2025 Data Podwieczorek Pn. 03.11 I Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, pieczywo z masłem, rzodkiewka, cebulka zielona (1,3,7) Zupa jarzynowa z makaronem Kotlet drobiowy, ryż, sałata masłowa ze śmietaną, Kompot owocowy (1,7,9) Sałatka warzywna, pieczywo z masłem, herbata z cytryną (1,7) II Gruszka Wt. 04.11 I Kiełbaski cielaczki na gorąco, pieczywo, kechup, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryna (1,7) Zupa z grochu drobnego Jaś z ziemniakami kiełbasą i zieleniną Makaron świderki z jabłkami Kompot wieloowocowy (1,6,7,9,11) Chałka z kruszonką i masłem, miodem, bakalie, kawa zbożowa na mleku (1,3,7,8) II Orzechy Śr. 05.11 I Zupa mleczna płatkami kukurydzianymi wek z masłem, sałata zielona (1,3,7) Zupa krem dyniowa z grzankami. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza pęczak, surówka wielowarzywna. pekińska, ogórek, pomidor, Kompot owocowy (1,3,4,7,9) Koktajl owocowy na jogurcie greckim, wafelek ryżowy z amarantusem (1,7) II Papryka czerwona do chrupania Czw. 06.11 I Chleb wiejski z masłem, szynka krucha, roszponka, pomidor Bawarka (1,7) Barszcz czerwony ziemniakami Krokiety z kapustą mieszaną. Kompot porzeczkowy (1,3,4,7,9) Babeczki marchewkowe własnego wypieku, kakao na mleku (1,3,7) II Pomarańcza Pt. 07.11 I Bułeczka grahamka z masłem, Żóty ser, jajko, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (1,3,7) Zupa szpinakowa z kaszą perłową, Ryba w cieście, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wiśniowy (1,3,7,9) Pudding z kaszy z wisienkami, maca herbatka owocowa (1,7) (Alergeny zaznaczone kolorem CZERWONYM) Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce ) Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej. Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
Śniadanie
Obiad