Jadłospis od 28.04 do 30.04.2025 r.

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Pn.

28.04

I

 

Kulki zbożowe na mleku, wek z masłem,

talerz świeżych warzyw

(1,3,7,8)

 

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Makaron tagliatella

z tuńczykiem i warzywami

Kompot owocowy

(1,3,4,7,9)

Deser bananowy z musem malinowo-jogutrową,

 biszkopty

(1,7)

II

Rzodkiewka

 

Wt.

29.04

I

 

Chleb graham z masłem, powidłem śliwkowym 100% owoców,

Kokao na mleku

(1,7)

 

Zupa grysikowa

z koperkiem

Kotlet mielony wieprzowy, ryż,

sałata lodowa z ogórkiem

i sosem vinegrette,

Kompot owocowy

(1,7,9)

 

Maślanka truskawkowa

do picia,

chripsy brzoskwiniowe

recelek z  makiem

(1,3,7)

II

Marchewka talarki

 

Śr.

30.04

I

Płatki owsiane na mleku, chleb foremkowy

z masłem, kiełki warzyw, roszponka,pomidor

(1,3,7,8)

Zupa z drobnej fasolki

z groszkiem ptysiowymi,

Placki ziemniaczano-marchewkowe z serem białym

Kompot truskawkowy

(1,3,7,9)

 

Paróweczki cielaczki

na gorąco,

pieczywo, kechup,

papryka czerwona,

Herbata z cytryną

(1,7)

II

Jabłko

 

Czw.

01.05

 

Dzień wolny

 

Pt.

02.05

 

 

Przedszkole zamknięte

 

 

*Istnieje możliwość zmian w jadłospisie.

Woda podawana jest do każdego posiłku.

UWAGA! Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku 
z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. (Alergeny zaznaczone kolorem CZERWONYM) 

 

 

 

 

Jadłospis od 28.04. do 30.04.25r - DRZEWIECKIEGO

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

28.04.

pn.

Chleb kiełki z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kawa

Śliwka kalifornijska           Alergeny(1,4,7)

Zupa gulaszowa z  zieloną pietruszką

Makaron z serem białym,

Herbata z melisy

Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11)

Chleb foremka z masłem, pasta z tuńczyka i jajka, sałata zielona1, herbata z cytryną

Alergeny(1,7)

 

   29.04.

wt.

Chleb wiejski z masłem, twarożek z brzoskwinią,

Herbata z cytryną    

gruszka

                                Alergeny(1,7)

Zupa grysikowa z żółtą fasolką szparagową

Kotlet schabowy, ziemniaki,

sur z kapusty pekińskiej, kompot 

                    Alergeny(1,3,5,6,7,9,10,11 )

Budyń jajeczny własnego wyrobu z borówką amerykańską, chrupki kukurydziane skrętki

 

Alergeny(1,3,7)

30.04.

śr.

 

Chleb żytni z masłem, szynką wieprz, pomidor, herbata z cytyryną

Cripsy owocowe

                     Alergeny(1,7 )

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką

Łazanki z kapustą i mięsem,

Herbata owocowa                               Alergeny (1,3,5,6,7,9,10,11 )

Bułka drożdżowa z masłem, kakao

Marchewka w plasterkach

 

 

Alergeny(1,7)

 

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.

 Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. Alergeny zaznaczono kolorem czerwonym.

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )