Jadłospis od 22.04. do 30.04.2024r Data Śniadanie Obiad Podwieczorek 22.04. Pn. Chleb pytlowy z masłem, szynka krakowska, pomidor, roszpunka, herbata z cytr (1,7) jabłko Zupa szpinakowa z ziemniakami Kluski leniwe twarogowe, sur marchew, banan, pomar, rodzynki, jogurt, kompot porz czerw (1,3,7,9) Chleb graham z masłem, miodem lipowym, mleko marchew w słupkach (1,7) 23.04. Wt. Płatki zbożowe na mleku, chleb foremka z masłem, talerz z warzywami cripsy gruszkowe (1,7). Zupa marchewkowa z grosz ptysio Medaliony indycze w sosie aksamit kasza pęczak, sur ogórek kiszony, jabłko, kompot truskawkowy (1,7,9) Kisiel brzoskwiniowy własnego wyrobu z plamką jogurtu naturalnego, pałki kukurydziane (1,7) 24.04. Śr. Chleb kiełki z masłem, szynka soczysta, papryka żółta, sałata zielona, kawa (1,7) melon żółty Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami Łazanki z kapustą białą i mięsem, kompot wiśniowy (1,7,9) Chleb wiejski z masłem, konserwa makrela w pomid. rzodkiewka, cebulka zielona, herbata z cytryną (1,4,7) 25.04. Czw. Płatki orkiszowe na mleku, chleb foremka z masłem, talerz z warzywami (1,7) kalarepka Zupa kalafiorowa z ryżem Pieczeń rzymska z pieca, ziemniaki, mizeria, kompot porzeczka czarna (1,3,7,9) Śmietanowiec kolorowy własnego wyrobu na biszkoptach, herbata owocowa (1,7) 26.04. Pt. Chleb pszenny z masłem, pasta z tuńczyka i jajka, kiełki warzywne, sałata zielona, herbata z cytr (1,3,4,7,8) Mieszanka owoc susz Krem z groszku ziel z ziemniakami Kasza jaglana na mleku z twarogiem i borówką amerykańską, Kompot śliwkowy (1,7,9) Chleb żytni z masłem, pasztet pieczony, cebulka zielona, ogórek kiszony, kawa (1,7) 29.04. Pn. Płatki kukurydziane na mleku, chleb foremka z masłem, talerz z warzywami (1,7) winogrono Zupa wiosenna koperk z zacierką Filet drob w sosie pomidorow, ryż, sur z kapusty włoskiej, Kompot agrestowy (1,3,7,9) Sałatka wieloowocowa , bułka maślana, kakao (1,7) Wt. Chleb razowy z masłem, nutella daktylowa własnego wyrobu, mleko (1,7) Zupa jarzynowa z ziemniakami Kotlety jajeczne z pieca, sur z kalarepki, kompot malinowy (1,3,7,9) Pizza z wędliną własnego wypieku, serem mazzarella, rukolą, papryką czerwoną, herbata z cytr (1,7) Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej. Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. ALERGENY zaznaczone na czerwono. Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki Dzieci mają stały dostęp do wody pitnej w ciągu dnia. Zastrzegamy sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie.
UL. PISARKA
Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce )