ul. Tańskiego Jadłospis od 13.10 do 17.10.2025 r Data Podwieczorek Pn. 13.10 I Bułeczka drożdżowa ,,czwórka”, bakalie Herbata z cytryną (1,3,7) (Wycieczka) Zalewajka z kiełbasą i ziemniakami, Ryż z polewą truskawkową Kompot owocowy (1,5,6,7,9,10) Zapiekanka z szynka, serem żółtym, kechup, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną (1,7) II Śliwki Wt. 14.10 I Graham z masłem, konfiturą jabłkowa własnej roboty kawa zbożowa na mleku (1,3,7) Zupa porowa z lanym ciastem, Filet drobiowy w sosie własnym, kaszą perłowa, surówka z selera, kiwi i żurawiną Kompot owocowy (1,3,5,6,7,9,10) Maślanka naturalna z owocami, precelek z makiem (1,7) II Bakalie: orzechy, słonecznik Śr. 15.10 I Płatki ryżowe na mleku, pieczywo z masłem, rzodkiewka, roszponka (1,3,7) Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z kaszą kuskus, Kluski śląskie z surówką marchew-pomarańcza Kompot porzeczkowy (1,3,5,6,7,9,10) Chleb pszenna z masłem, pasztetem, ogórek zielony herbata z cytryną, (1,3,7) II Kalarepa Czw. 16.10 I Pieczywo z masłem, serek typu Almette, szczypiorek, pomidor, mleko (1,3,7) Zupa jarzynowa z ryżem, Spagetti z sosem bolońskim Kompot owocowy ( 1,3,5,6,7,9,10) Gruszka pieczona z miodem i cynamonem, pałki kukurydziane (1) II Sok 100% Pt. 17.10 I Kasza manna na mleku, wek z masłem, papryka czerwona sałata zielona (1,3,7) Zupa krem z dyni z grzankami Ryba panierowana, ziemniaki surówka kapusty kiszonej Kompot truskawkowy (1,3,4,5,6,7,9,10) Babka piaskowa z owocami, chripsy truskawkowe, Kakao na mleku (1,7) II Melon *Istnieje możliwość zmian w jadłospisie. Woda podawana jest do każdego posiłku. *Istnieje możliwość zmian w jadłospisie. Woda podawana jest do każdego posiłku. (Alergeny zaznaczone kolorem CZERWONYM)*Istnieje możliwość zmian w jadłospisie. Woda podawana jest do każdego posiłku. * Woda podawana jest do każdego posiłku. Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony obok jadłospisu na osobnej kartce ) Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej. Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie. Alergeny zaznaczono kolorem czerwonym. Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
Śniadanie
Obiad